maanantai 14. maaliskuuta 2016

Etätehtävä

Etätehtävä

1. Kirjassa esitellään neljä eri perustyyliä; luonnollinen, klassillinen, dramaattinen ja romanttinen tyyli. Miten tunnistat tämän tyyliset asiakkaat ja millaisia kampauksia heille on hyvä tehdä?
-Luonnollista tyyliä edustava arvostaa luontoa ja helppohoitoisuutta, vaatteiden värejä ovat usein maanläheiset värit kuten, ruskea, vihreä, hiekan väri. Luonnolliselle tyylille sopivat usein yksinkertaiset ja helppohoitoiset hiukset ja kampaukset, esimerkiksi pitkiin hiuksiin voi tehdä rennon nutturan.
 
 

Klassillinen tyyli on ajaton ja usein tätä tyyliä edustavat arvostavat laatua sekä tyylikkyyttä muodista riippumatta. Klassillista tyyliä edustavalle ihmiselle sopivia värejä asuissa ovat usein laivastonsininen, valkoinen, vihreä ja violetti. Kampauksen kannattaa olla yksinkertainen, selkeä ja sileä.
 
 

Dramaattista tyyliä edustava usein rikkoo rajoja mutta on kuitenkin tyylikäs, arvostaa usein viimeisintä muotia. Asu voi olla humiota herättävä ja vaatteissä väreinä ovat usein räikeät värit kuten punainen, sininen, keltainen ja yleensä ne on yhdistetty mustan kanssa. Hiuksissa kannttaa usein olla kontrasteja niin värissä kuin muodossakin, esimerkiksi väreinä hiuksissa voi olla punainen ja musta. Kampaus kannattaa olla erilainen ja hieman huomiota herättävä.
 
 

Romanttinen tyyli edustaa romantiikkaa ja naisellisuutta, tätä tyyliä edustava henkilö kiinnittää paljon huomiota ulkonäköön ja yksityiskohtiin, kuten koruihin. Kankaissa suositaan samettia, pitsiä ja silkkiä. Tähän tyyliin sopivia värejä ovat eri punaisen sävyt sekä myös pastelliset vaaleanpunaiset ja lilat. Kampauksissa suositaan rentoja ja pehmeitä kiharakampauksia.


2. Asiakas on menossa juhlaan, jossa kutsukortissa pukukoodina lukee smokki. Miten nainen pukeutuu ja miten naisen ja miehen hiukset tulee laittaa?
-Smokkia käytetään iltatilaisuuksissa klo 18:00:n jälkeen. Nainen pukeutuu juhlavasta kankaasta valmistettuun yksimittaiseen tai kaksiosaiseen, täyspitkään, balleriinapituiseen tai nilkkaan ulottuvaan juhlapukuun tai housupukuun. Asussa voi käyttää rohkeasti sen hetken muotia. Kampauksen tulee olla juhlava, huoliteltu ja muodikas. Hiuksista korkeintaan puolet voi olla auki ja niidenkin tulee olla huolellisesti viimeistellyt. Kampauksessa voi käyttää koristeita ja lisäkkeitä jotka sopivat asukokonaisuuteen. Miesten kampaus on muodikas ja viimeistelty föönikampaus.

3. Entä jos pukukoodina on frakki?
-Frakki on usein pukukoodina suurissa juhlissa kuten vaikka linnanjuhlissa. Naisen tulee pukeutua täyspitkään juhlavasta materiaalista valmistettuun avarapäänteiseen tai olkaimettomaan iltapukuun. Juhlakampaus voi olla muotoilutuotteilla viimeistelty föönikampaus lyhyissä hiuksissa ja pitkissä hiuksissa juhlava nutturakampaus jossa kaikki hiukset on sidottu kiinni. Kampauksessa voi olla lisäkkeitä ja koristeita kunhan ne taas sopivat asukokonaisuuteen. Miesten kampauksen tulisi olla tyylikäs ja viimeistelty föönikampaus. Juhlaan yhdessä menevän parin tulisi myös sopia toisiinsa pukeutumisen suhteen.
Olarin Voimistelijoiden Dynamot kättelyjonossa. Kuva: Lehtikuva/Sari Gustafsson.

4. Miten pukeudutaan coktailjuhlaan ja miten hiukset laitetaan?
-Cocktailjuhla on yleensä hienostunut ja juhlava mutta kuitenkin rento iltatapahtuma. Tällaiseen tilaisuuteen pukukoodi on yleensä smokki tai tumma puku. Naiset pukeutuvat iltapukuun, pikkumustaan tai housupukuun. Kampauksina käytetään tyylikkäitä asuun sopivia kokonaisuuksia. Pitkien hiuksen kampaus voi olla nuttura ja osan voi jättää myös auki, kuitenkin viimeisteltynä. Miesten kampaus voi olla vapaa föönikampaus muotoilutuotteilla viimeisteltynä.



5. Miten koristeita kannattaa valmistaa itse ja miksi niin kannattaa joskus tehdä?
-Koristeita tehdään itse yleensä liimaamalla johonkin pinnin tai muun kiinnityksen päälle haluamiaan elementtejä (helmiä, timantteja yms.) Askartelukaupoista saa todennäköisesti kaiken mitä tarvitsee. Kannattaa myös pitää silmät auki alennusmyynneissä koska tietysti vaikka jostai korustakin voi muokata hiuskoristeen. Kun koristeen tekee itse säästää aikaa ja voi suunnitella koristeen kampauksen mukaan, eikä toisin päin. Itsetehty koriste on myös aina uniikki.



6. Jos hiuksiin kiinnitetään kukkia, mitä tulee ottaa huomioon?
-Kun hiuksiin kiinitetään oikeasta kukasta tehty koriste tulee se aina toteuttaa yhdessä asiakkaan ja floristin kanssa. Se suunnitellaan vaatteiden ja kampauksen mukaan. Jotkin kukkalajit voivat olla kampauksessa raskaita joten esimerkiksi ohuisiin hiuksiin kannattaa kiinnittää hentoja pieniä kukkia. Floristi osaa suositella sopivan kokoisia, värisiä ja muotoisia kukkia. Kukan kokoa voi myös pienentää, esimerkiksi ruusun ulommaisia terälehtiä irroittamalla saadaan ruususta pienempi. Kun tilaat kukkia floristilta muista mainita että ne tulevat hiuksiin, tällöin floristi voi kiinnittää kukan varteen suojanauhan joka pidentää kukan kestoa ja se ei lakastu niin nopeasti.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti