tiistai 20. tammikuuta 2015

Väriympyrä

Väriympyrä


Tässä olis nyt sity ensimmäinen "virallinen" postaus. Kirjoittelen tosiaan kuten otsikosta huomaa niin väriympyrästä. 
Me käytiin koulussa väriympyrää läpi ja se on tärkeä työväline parturi-kampaajalle, niinkuin värit yleensä. Väriympyrästä näkee esimerkiksi mitkä värin neturaloivat toisiaan, eli aina vastapäätä oleva väri neutraloi toisen värin, eismerkiksi punainen neutraloi vihreän ja toisinpäin. Parturi-kampaaja tarvitsee tätä tietoa hiusten värjäämisessä, jos esimerkiksi asiakas haluaa keltaisuutta pois hiuksista, laitetaan siihen liilaa väriä jolloin keltaisuus lähtee ja hiusten väristä tulee neutraalimpi, kylmempi.






Me tehtiin koulussa oma hiustupsu väriympyrämme, ja värjättiin siis vaaleat hiustupsut Elumen-värillä joka on sellainen väri että niitä voi sekoitella keskenään, kuten vesivärejä. Meillä oli siis käytössä ainoastaan päävärit eli sininen, punainen ja vihreä ja niistä piti sekoitella loputkin 
värit. Tässä hieman kuvia tekovaiheesta:

Oli aika vaikeaa lähteä värejä sekoittelemaan niin että saisi oikean sävyn, koska meidän piti tehdä pää- ja välivärien lisäksi myös tertiäärivärit jotka ovat taas välivärien sekoituksia. Minun liilat ei oikein onnistunut mutta muut värit onnistuivat ihan hyvin. Elumeneilla kun värjättiin niin annettiin vaikuttaa 30min ja sen jälkeen pestiin ne shamppoolla ja itse kävin tupsut vielä raudalla ja lakalla läpi että sain ne pysymään hyvin. 
Kuva valmiista väriympyrästä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti