sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Monivärjäys


Monivärjäys

Yksi värikurssilla tehtävä työ oli monivärjäys asiakkaalle yksin, monivärjäys tarkoittaa että oli käytettävä vähintään kahta eri väriä.
Asiakkaanani oli äitini, hänelle olen aikaisemmin tehnyt liukuvärjäyksen ja nyt olikin tarkoitus päivittää sitä, eli tyvi piiloon ja koska väri oli tullut lämpimäksi, etenkin latvasta niin halusimme siitä viileämmän.
Tässä kuvaa lähtötilanteesta. Kuva melkein unohtui ja olin alkanut levittääkkin väriä jo joten vähän huono kuva mutta kuitenkin eri värit näkyvät tässä.

 Värejä en nyt osaa laittaa koska jätin lunttilappuni kotiin mutta lisään ne myöhemmin jos muistan. :)
Valitsin tähän värjäykseeni Schwarzkopfin värit koska tiesin että minun täytyy levittää väri siveltimellä ja esimerkiksi Goldwellin kevytvärit ovat sen verran löysiä että levitys olisi ollut hankalampaa näillä.  Minulla oli kolme eri soosia tässä värjäyksessä ja levitin kaikki kerralla.  
Aloitin värjäyksen niskasta, ensin sudin tyven, sen jälkeen toisen värin pituuksiin ja kolmannen latvoihin, kaikissa siirtymä kohdissa levitin värejä toistensa päälle sudin kulmalla jotta väri liukuisi kauniisti. 
Kun väri oli kokonaan levitetty päähän annoin sen vaikuttaa 20min.
Sitten pesin hiukset ja katselin taas märkää hiusta kauheuksissani että näyttääpäs latva tummalta ja harmaalta. Noh lähdin sitten kuivaamaan hiusta ja koska aiemmin kun olen pyöröharjalla föönannut äitini hiuksen ne eivät ole tahtoneet nousta tyvestä hyvin joten löysin tuotteen jonka nimeä en nyt muista, mutta se oli tarkoitettu juuri tyven kohotukseen föönatessa. Suihkutin aineen tyveen ja laitoin vielä muotovaahdon ja tällä kertaa tyvi nousi kauniisti ja hiuksista tuli paksun näköiset. Kuivana väri näytti taas hyvältä, eikä yhtään siltä miltä se näytti märkänä joten älkää edelleenkään murehtiko väriä märkänä. 

Lopuksi vielä kuvaa lopputuloksesta jonka otin myöhemmin päivällä koska unohdin ottaa sen koulussa. Harmi kun ei saatu nyt kuvaa samassa valossa ja mielestäni tässä hiukset näyttävät  lämpimämmiltä kuin oikeasti ovat mutta kuitenkin, tässä kuva: 

Kuten näette tyvi ei peittynyt niin hyvin kuin olisi toivottu, mutta tämän takia yleensä tyvi värjätään kestoväreillä koska niillä on parempi peittokyky.

Asiasta toiseen, ehdittiin vielä perjantaina juuri ja juuri värjäämään mun hiukset ja onneksi ehdittiinkin koska niissä oli jo erittäin nolo tyvikasvu varsinkin kun olen oikeasti blondi. Punainen värikin oli kulahtanut. 
Myöhemmin illalla vielä ihana Tiia tuli laittamaan mulle teipit taas ja näistä tuli taas aivan ihanat ja eroakaan ei huomaa yhtään omien hiusten ja pidennysten välillä. Voi kun ois oma tukka näin pitkä ja paksu :)

Anteeksi luonnollisuuteni mutta olin just tullu töistä kun otin tän kuvan ja tää oli tällä hetkellä paras kuva hiuksista joka kännykästä löytyi :D
Nyt on muuten jaksokin ohi ja seuraavaksi meillä on attoaineita ja sitten keskiviikkoisin maskeerausta josta tulen lähinnä sitten kirjoittelemaan tänne.

1 kommentti: