sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Permanentti asiakas


Ensimmäinen permanentti asiakas


Nyt kun oli tarpeeksi rullattu harjoituspäitä oli ensimmäisen oikean asiakkaan vuoro. Asiakkaana minulla oli mammani jolla on ollut ennenkin permanentti mutta edellisesti kerrasta oli kuitenkin aikaa ja hius oli miltei suora. Ennen kuvaa minulla ei taaskaan ole, mutta se olisikin vääristänyt sillä asiakkaalla oli ollut kampausrullat päässä aikaisemmin joten hiuksissa oli pienet laineet.
Permanentti aloitetaan aina hiusten pesulla. Käytin iha normaalia shamppoota ja hoitoainetta. Pesun jälkeen hiuksia ei tietenkään muuta kuin pyyhekuivata, koska rullatessa hiuksen täytyy olla kostea. Rullasin hiukset tiiliskivi rullauksella ja etuhiuksiin laitoin isomman rullan jotta siihenkin saataisiin hieman taipuisuuta. Rullauksessa käytin punaisia sälerullia ja niskaosassa keltaisia sälerullia. Valitsin rullat tietenkin asiakkaan toiveen mukaan ja toive oli että hiuksiin tulisi ihan kiharaa, ei mitään aivan säkkärää mutta kuitenkin kiharaa.
Kuvaa rullauksesta:


Kun hiukset on rullattu, niihin laitetaan permanentti aine. Tässä tapauksessa käytin Natural Stylingin permanenttiainetta vahvuudella 2. 
Kun permanenttiaine on vaikuttanut 5min, katsotaan koekihara, mikäli hius tekee vahvasti S muotoa on permanenttiaine vaikuttanut riittävästi. Tämän jälkeen mennään pesupaikalle ja huuhdellaan permanenttiaine hyvin pois (rullat päässä) ja pyyhekuivataan. Sitten seuraakin kiinnitysaine ja käytin Natural stylingin 2-3 ainevahvuuksille tarkoitettua kiinnitysainetta joka on käyttövalmis eli sitä ei tarvitse laimentaa. Kiinnitysaine on päässä 5min rullilla jonka jälkeen rullat otetaan varovasti pois ja sen jälkeen laitetaan loput kiinnitysaineesta ja annetaan vaikuttaa 5min. Tämän jälkeen huuhdellaan ja voilá permis on valmis. 
Tässä vielä kuvaa kun rullat on otettu pois:
Värjäsin mammani hiukset myös samalla joten jäimme vieläkin pesupaikalle kun levitin värin siinä. Hiukissa oli todella suuri tyvikasvu ja ohimoilla ainakin 75%harmaata ja muualla tyessä myös hieman. Ohjasin mammaani valitsemaan värin Goldwellin Cover plus -sarjasti sillä se on peittävin nyt kun käytössäni oli vain kevytvärit. Väriä en muista enää ulkoa. Väri vaikutti n.15 min sillä kun on juuri tehty permanentti on hius jonkin verran vielä auki, niin vaikutusajan ei tarvitse olla 20min. 
Yllätyin kuinka hyvä väristä tuli ja kuinka hyvin se peitti harmaat vaikka en tehnyt siihen mitään esikäsittely ennen värin levitystä. Muutenkin lopputuloksesta tuli mielestäni hyvä vaikka näyttää kuvassa vähän karvaiselta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti