keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vaaleasta tummemmaksi värjäys

Vaaleasta tummemmaksi värjäys


Voisi kuvitella että vaalean hiuksen värjääminen on helppoa, mutta tämä on väärin. Jos asiakas astuu liikkeeseen vaaleilla hiuksella (8,9,10 tummuuasteella) ja haluaa hiukset vähintään kaksi astetta tummemmiksi tai esimerkiksi vaikka raitoja, tulisi mieleen tulla samalla tavalla kuin harmaan hiuksen nähdessä että tulossa ei ole ihan normaali operaatio. Miksi tällainen ajatus pitäisi sitten juolahtaa mieleen ?
Kun hiukset on vaalennettu on niistä viety kaikki punapigmentit, sen tietää jo siitä että kun tummaa hiusta aletaan vaalentamaan tulee sieltä aina ensin punainen, sitten oranssi, ja viimeiseksi keltainen tämän vuoksi tällaiseen hiukseen tummemman värin suoraan laittaminen tuottaa vihreän lopputuloksen. Se mitä parturi-kampaajan täytyy tehdä eri tavalla on viedä punapigmentit hiukseen joko värin mukana tai ennen sitä eli tehdä esipigmentointi.
Homma toimii monella tavalla eri merkkisiä tuotteitä käytettäessä. Schwarzkopfin esipigmentointi suoritetaan color gloss suoraväreillä niin että taulukon mukaan riippuen halutusta tummuusasteesta hiukseen viedään joko keltainen, kuparinen, tai punainen vesi-suoraväri seos ennen värin levitystä. Esipigmentointiaine siis levitetään hiuksen jonka jälkeen aletaan suoraan laittamaan haluttua väriä päälle.
Wellalla taas on helpompi vaihtoehto jos ei oikein jaksa ulkoa muistaa edellä mainittua taulukkoa. Wellan ohjeiden mukaan tavoitevärin sekaan sekoitetaan samaa tummuusastetta olevaa /75 väriä n.1/3. Tai voi myös esipigmentoida käyttämällä mix-värejä, jotka sekoitetaan veteen ja käytetään samalla tavalla kuin edellisessä. 
Goldwell taasen on antanut ohjeen että ensinnäkin esipigmentoitia ei tarvita mikäli haluttu tulos on tummuusasteella 3 tai pienempi. Muuten Goldwell käyttää myöskin taulukkoa joka on niin laaja että sellainen on hyvä olla esillä. Taulukossa on kerrottu mihin tavoitteeseen käytetään mitäkin väriä esipigmentointiin. Tässäkin esipigmentointi vesi+väri.

Tässä vielä kuva havainnollistamaan, eli numerot merkitsevät tummuusastetta.



Sitten taas itse asiaan eli vaaleasta tummaksi värjäyskokeen pariin.
Me teimme tämänkin työn parityönä ja parinani oli jälleen ihana Iida. Mallimme Iida bongasi koulun ruokalasta kun omista ystäväpiireistämme ei löytynyt sopivaa mallia. Mallimme sitten saapui kokeeseen ja lähtötilanne olikin hiuksen eri kuin mitä olimme kuvitelleet. Asiakkaalla ensinnäkin teippipidennykset jotka olivat suhteellisen tasaisen lämpimät vaaleat. Asiakkaan oma tyvi 7 tummuusasteeltaan jolle emme oikein voineet tehdä mitään koska emme saa vielä käyttää vaalennusaineita ja kevytvärit eivät vaalenna luonnonhiusta kuin puoli astetta.
Latva oli todella monivärinen eli todella kellertävä. Hiukset olivat todella huokoiset ja katkeilleet. Halusimme tottakai poistaa asiakkaalta keltaisuutta ja se sopi asiakkaallekkin oikein mainiosti.
Lähdimme suunnittelemaan mitä tekisimme kun tummaakin piti hiukseen lisätä. Päätimme laittaa asiakkaan omiin hiuksiin tummempia ohuita raitoja jotka toisivat luonnollisuutta hiuksiin, jotta vältyttäisiin vetyperoksidi päältä. Raidat päätimme tehdä Golwellin erikoissarjalla eli lowlightseilla jolla saa tehtyä tummempia raitoja ilman minkäänlaista esipigmentointia tai muita kikkoja. Raitaväriin sekoitimme siis 6-7neutralia 10ml ja cover plus hapetetta 4% 20 ml.
Keltaisuutta poistamaan hiuksista laitoimme 10/6 Wellan kevytväriä jota laitoimme keltaisiin alueisiin. Teimme hiukseen värjäyksen jälkeen vielä kiiltokäsittelyn. Matkan varrella meille tuli muutama mutka matkaan ja muutaman kerran käytiin takahuoneessa supisemassa kuinka pelottavalta hiusväri näyttää. (huomhuom älkää koskaan arvioiko väriä märkänä:D)
Noh kun päästiin sitten kuivaamaan näytti väri edelleen todella pelottavalta ja kuivatessa asiakkaan oma hius meni aivan hamppuiseksi kun taas pidennykset olivat suht suorat ja sileät, tämä johtui kuitenkin osaksi siitä että asiakkaalla oli luonnonkihara hius. Kun hiukset oli kuivattu ja suoristettu paljastui värimme paremmaksi kuin olimme toivoneetkaan. Raidat olivat sopivan ohuita ja tekivät hiuksista luonnollisen näköiset ja ne sulautuivat kauniisti myös pidennyksiin. Keltaisuus lähti sopivasti. Meillä on Iidan kanssa tämmönen tapa yleensä että hyvää lähdetään yrittämään mut priimaa pukkaa tulemaan:D Olimme todella tyytyväisiä siis itsekkin työhön ja meidän yhteistyö sujuu aivan loistavasti. Mulla ei nyt valitettavasti oo ennen eikä jälkeen kuvia, pitäis opetella useemmin kuvaamaan kaikki juttuja tuolla koulussa mut kai sen ajan kanssa tulee nyt kun on päässyt vauhtiin tässä blogin kirjoituksessa mutta toivottavasti nyt selostus oli tarpeeksi selkeä.

Eipä sitten kai muuta, tämä jakso alkaa olla lopuillaan ja ensi jaksossa meillä onkin sitten attoaineita ja keskiviikkoisin maskeerausta (ihanaaaaaaaaa!!!!!!)  Maskeerauksesta tulen varmaan sitten kirjoittelemaan piakkoin. Vielä on postauksia tältä jaksolta tulossa permanentti asiakkaasta ja monivärjäys yksilötyöstä jonka teen perjantaina. 
Nyt kiitos ja hei! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti